Ogre
5 oC

Trešdiena, 16. oktobris

Šodien vārda dienu svin
Daiga, Dinija

Skolēnu ekskursijas Ogres novadā

Rudens pavisam noteikti ir klāt! Skolotāji, skolēni un bērnu vecāki sāk domāt arī par to, ko darīt klases ekskursijā. Lai atvieglotu rūpes par ekskursijas organizēšanu, Ogres novada Kultūras un tūrisma pārvalde ir apkopojis idejas par to, kurp doties ekskursijā skolēnu grupām.

Ogres novadā ir plašas iespējas noorganizēt izzinošas un interesantas ekskursijas ar klasi. Uz Ogri var ērti atbraukt ar vilcienu un izstaigāt pilsētu kājām, netērējot līdzekļus autobusu nomai. Tāpat ir iespēja apmeklēt vairākus bezmaksas objektus, kā piemēram, sarīkot pārgājienu ar pikniku Ogres Zilajos kalnos. Par nelielu samaksu var apmeklēt Ogres muzeja interaktīvo ekspozīciju un iepazīties ar Ogres vēsturi, kā arī piedalīties muzejpedagoģiskajās programmāsPat visaktīvākajiem skolēniem Ogrē būs, ko darīt. Džungļu parks un Milžu taka sniegs aizraujošas un interesantas izklaides.

Arī šajā mācību gadā skolēnu grupām tiek nodrošināta 50% atlaide vilciena biļetēm uz ĶegumuEnerģētikas muzejs Ķegumā skolēnu grupām piedāvā aizraujošas ekskursijas gida pavadībā, izzinot enerģētikas mantojumu un videi draudzīgas enerģijas ražošanu no atjaunīgajiem resursiem. Sīkāka informācija par piedāvājumu: www.ogresnovads.lv

Ķegumā sveču darbnīcā “Un:Te candles” ir iespēja pieteikties uz sveču darināšanas meistarklasēm, kur pieredzējušu meistaru vadībā var izgatavot krāšņas sveces. Ekskursiju iesakām turpināt briežu dārzā "Dobelnieki", kur iespējams apskatīt un pabarot staltbriežus.

Savukārt Andreja Pumpura Lielvārdes muzejs piedāvā izpēlēt teatralizētu uzvedumu, kura laikā skolēniem ir iespēja iejusties eposa "Lāčplēsis" tēlos. Pēc muzeja apmeklējuma skolēni var pastaigāties pa Lielvārdes parku un baudīt rudenīgos skatus uz Daugavu.

Skolēniem noteikti patiks arī kultūras mantojuma centrs "Tīnūžu muiža", kuras pamatekspozīcija veltīta latviešu strēlnieku kaujām pie Mazās Juglas upes 1917. gadā. Dažus no eksponātiem, kā piemēram, ieročus un granātas var apčamdīt, var piemērīt arī armijas formastērpu.

Tepat netālu - Ikšķilē "Rūgts! Šokolādes" darbnīcā var uzzināt, kā top šokolāde no īstām kakao pupiņām un nogaršot vairāku veidu šokolādes, izbaudīt pilnvērtīgu karsto šokolādi, šokolādes tēju un gūt daudz pozitīvas enerģijas. Mini zoo “Iks parks” ir lieliska vieta, kur doties ar jaunāko klašu skolēniem, jo šeit var ne tikai apskatīt dažādus dzīvniekus, bet piedalīties radošajās darbnīcās: augu deķu aušana, rotu kalšana, ziepju vārīšana un miltu malšana.

Ja esat izvēlējušies doties ekskursijā ar autobusu, tad iesakām doties iepazīt Ogres novada plašumus Suntažu, Krapes un Ķeipenes pagastos, kur pieejamas burvīgas radošās darbnīcas un aktivitātes, piemēram, astronomijas stunda, piparkūku cepšana vai sveču darbnīca.

Noteikti iesakām apmeklēt vienu no Ogres novada populārākajiem objektiem - Meņģeles skatu torni un „Dullā Daukas” birzi. Uzkāpjot skatu tornī, vērojiet skatu uz Ogres upes ieleju un mēģiniet atbildēt uz Dullā Daukas stāsta galveno jautājumu - kas ir aiz horizonta un vai zeme ir apaļa. Meņģeles muzejā var uzzināt vairāk par "Dullā Daukas" autora Sudrabu Edžus dzīvi.

Visus piedāvājumus skatīt mājaslapas www.visitogre.lv sadaļā "Apskates objekti".

Ja ir kādi citi jautājumi: piemēram, par nokļūšanu, ēdināšanas un piknika vietām, aicinām sazināties ar Ogres novada Tūrisma informācijas centru:

Brīvības iela 18, Ogre, LV-5001
Tālr.: 65071883, 29491685
info@visitogre.lv