Ogre
11 oC

Svētdiena, 22. septembris

Šodien vārda dienu svin
Maigurs, Mārica, Māris

Ogres novadā top jauni tūrisma objekti

Klinšu kāpšanas sienas projekts - OgreApkopota informācija par Ogres novada aktuālajiem projektiem un būvniecības darbiem jūlijā un augustā. To vidū ir arī jauni tūrisma objekti.

Ogres novada dome informē, ka ir pabeigti dizaina objekta “Logo” - bākas būvniecības uz mola un apkārtējās teritorijas labiekārtošanas darbi. Tuvākajā laikā plānots uzstādīt apgaismojuma staru.

Klinšu kāpšanas sienas būvniecība Zvaigžņu ielā 11, Ogrē

Šobrīd mazā klinšu kāpšanas siena praktiski ir pabeigta, lielajai kāpšanas sienai uz tērauda karkasa tiek montēti saplākšņi. Atlicis ieklāt mīksto gumijoto segumu, kas tiks izdarīts pēc visu saplākšņu uzmontēšanas uz lielās kāpšanas sienas. Vēl tiks uzstādītas objekta izgaismošanas laternas un piegādāts konteiners, kas kalpos kā inventāra izsniegšanas un instruktāžas punkts. Notiek arī apzaļumošanas darbi. Objektu plānots nodot ekspluatācijā augusta vidū un tā atklāšanu organizēt Ogres pilsētas svētku laikā.

Taurupes muižas klēts projektsTaurupes muižas klēts atjaunošanas darbi

Taurupes muižas klēts darbiem nesen nosvinēti spāru svētki. Šobrīd objektā ir pabeigti 1. stāva silto grīdu izveides darbi un ir izveidots vieglbetona grīdas segums virs siltās grīdas, zem vieglbetona ir iestrādātas inženierkomunikācijas. Tuvākajā laikā ēkā ir plānots uzstādīt dūmvadu un kamīnu. Papildinošajam investīciju projektam par elektroapgādes izveidošanu iekšējiem un ārējiem teritorijas elektrotīkliem Taurupes muižas klēts rekonstrukcijai notiek publiskā iepirkuma organizēšana.

“Ceļa pārbūve “Dubkalnu ezera meži””

Jaunizbūvētajam ceļam ieklāta asfaltbetona apakškārta, notiek melnzemes piebēršana un labiekārtošana darbi, nākamnedēļ tiks būvēts gājēju celiņš pa esošo iebrauktuvi un ieklāta otrā asfaltbetona kārta jaunizbūvētajam ceļam.

Ceļa pārbūve Ogres Zilajos kalnosOgres bāka. Foto-Wind Films

Informācijas avots: www.ogresnovads.lv