Ogre
20 oC

Piektdiena, 17. maijs

Šodien vārda dienu svin
Umberts, Herberts, Dailis

Sākas aktīvā tūrisma sezona!

Digitālā strūklaka OgrēStraujiem soļiem tuvojas vasara - aktīvās tūrisma sezonas sākums, kas iezīmējas ar tūrisma objektu atvēršanos pēc ziemas sezonas. Ogrē kā katru gadu uzstādīta koka laipa pāri Ogres upei. Tā atrodas vienā no vietām, kur 20. gs. 30. gados jau atradusies laipa. Tādējādi, pastaigājoties gar upes krastiem, ir iespēja šķērsot upi vairākās vietās: pāri arkveida tiltam, koka laipai un jaunajam trošu tiltam, kas savieno Ogres ielu un Jāņa Čakstes prospektu.

Arī digitālā strūklaka Ogrē, pilsētas skvērā atkal darbojas un iepriecina ogrēniešus un viesus. Digitālajā ūdens ekrānā iespējams vērot visdažādākos vizuālos tēlus un programmas, kas īpaši skaisti izskatās tumšajās vakara stundās, kad visā krāšņumā redzamas košās krāsas un zīmes. Strūklakas pēc ziemas sezonas strādā arī Ikšķiles centra laukumā un Tirgus laukumā Lielvārdē.

Kāpšanas tornis “Ogre” uzsāk savu sezonu ar jauniem maršrutiem un vairāk kā 500 m augstu kāpšanas sienu. Darba laiks: pirmdien - brīvs, otrdien-piektdien plkst. 16.00 - 21.00, brīvdienās - plkst. 11.00 - 19.00. Rezervē savu apmeklējumu aplikācijā "Bookla".

Arī Ogres novada uzņēmēji gatavojas aktīvā tūrisma sezonai. Aicinām ielūkoties piedāvājumā, ko sagatavojuši tūrisma pakalpojumu sniedzēji, kas plāno tūrisma sezonu sākt maija sākumā. Šeit var smelties idejas, ko darīt maija brīvdienās un Mātes dienā. 

ĢIMENĒM AR BĒRNIEM

  • AB parksIzklaides vieta ģimenēm ar bērniem - “Trušu karaliste” savus viesus gaidīs sestdienās, svētdienās un arī svētku dienās. Ekskursijas var pieteikt arī darba dienās, iepriekš pierakstoties pa tālruni 25123814.
  • Izklaides parks “Avārijas Brigāde” modīsies no ziemas guļas 11. maijā. Šī ir lieliska vieta, kur pavadīt laiku aktīvi un radoši visai ģimenei. Gan lielos, gan mazos piedzīvojumu meklētājus aicinām izbaudīt kādu no vairāk kā 30 atrakcijām, lielākajā izklaides parkā Baltijā. Ieejas biļetē ir iekļautas visas atrakcijas visas dienas garumā. Maijā izklaides parks atvērts brīvdienās - plkst. 10.00 - 19.00, no jūnija - katru dienu plkst. 10.00 - 19.00.
  • Arī piedzīvojumu parks „Milžu taka” sezonu uzsāk 9. maijā. Ikviens aktīvās atpūtas piekritējs aicināts izmēģināt spēkus un iziet no virvju un koka konstrukcijām veidoto trasi kokos. Darba laiks maijā ceturtdien, piektdien - plkst. 11.00 - 19.00, brīvdienās - plkst. 10.00 - 20.00.
  • Tāpat, aizraujoši un citādāk pavadīt brīvdienu vai nosvinēt svētkus svaigā gaisā iesakām izklaides un atrakciju parkā “Kļavu krasti”. Ballīti var pieteikt pa tālruni +371 22441199.
  • Saimniecībā "Lūšu drava" pieejamas medus maisījumu un vaska sveču gatavošanas meistarklases, kā arī ekskursijas pa saimniecību un degustācijas. Nepieciešams iepriekš pieteikties pa tālruni: +371 26353518. Pēc mizgraužu uzbrukuma ir sakopts mežs un atjaunota arī disku golfa trase.

AKTĪVĀ ATPŪTA

  • Ikšķiles laivu nomaIkšķiles laivu noma līdz ar sezonas sākumu piedāvā dažādu ūdens transportlīdzekļu nomu (laivas, katamarāni un SUP dēļi). Iespējami izbraucieni ar vikingu kuģi, plostu vai kuteri uz Meinarda salu un Nāves salu. Piedāvājums pieejams arī brīvdienās un svētku dienās. Aicinām iepriekš pieteikties pa tālr. +371 20279011.
  • Ūdenssporta cienītājus ciemos aicina veikparks “Wild Wake”, kur ir viss nepieciešamais atpūtai - ezers, veikbords, SUP dēļi un vieta grilam.
  • Izbrauciens ar bezceļa elektroskeitbordu “Bruntor” pa Ogres Zilajiem kalniem būs īsts piedzīvojums ar jaunām sajūtām. Iepriekšēja rezervācija pa tālruni: +371 27823330.
  • Wild WakePieredzējušu lietpratēju vadībā  sporta bāzē “Akoti” vari doties apgūt loka šaušanu, iepazīstot un izmēģinot visdažādākos loku veidus.
  • Piedzīvojumu parkā “Aļaska” var izmēģināt spēkus dažāda augstuma un sarežģītības trasēs, vertikālu un horizontālu šķēršļu pārvarēšanu unikālas konstrukcijas tornī. Tālrunis pieteikumiem: +371 29414141.
  • Aktīvās atpūtas centrs jauniešiem līdz ar vasaras sezonas sākumu piedāvā iespēju iepazīties ar militārismu stilizēti izbūvētā bunkurā, izmēģināt alpīnisma sienu, uzspēlēt peintbolu. Visas aktivitātes pieejamas tikai ar iepriekšēju pierakstu pa tālruni: +371 28347630.
  • 1. maijā sākas makšķerēšanas sezona Plaužu ezera laivu un SUP nomas punktā. Kamēr nav iestājies siltums, nepieciešams iepriekš pieteikties pa tālruni +371 20554488. Jūnija sākumā pie Plaužu ezera tiks atvērts veikaliņš, kurā iespējams nopirkt dažādas uzkodas, dzērienus, kafiju un saldējumu. Pieejamas arī telts vietas.

VĒSTURE UN KULTŪRA

  • Uldavena pilsTradīcijas un vēsturi var iepazīt pie “Uldevena pils” saimnieka Agra Liepiņa. Pils apskate pieejama arī maija svētkos. Darba laiks no ceturtdienas līdz svētdienai, plkst. 10.00-18.00.
  • Interesanti laiku pavadīt var, dodoties uz Ķeipenes kinostaciju, kur no 2. maija atvērta arī pazemes izstāžu zāle “Potjomkina aka”. Ekskursija notiek gida pavadībā un tā jāpiesaka iepriekš pa tālruni +371 25577645. 1. un 4. maijā kinostacijas ekspozīcija slēgta, iespēja izstaigāt kinostacijas apkārtni un apskatīt vides instalācijas.

“IndieJānis” alus darītava aicina mūzikas un alus baudītājus uz sezonas atklāšanas pasākumu 18. maijā. Sīkāka informācija: IndieJānis Facebook lapā.

Šobrīd, kad upēs ūdens līmenis ir augsts, aktīvi norit arī laivošanas sezona. Tāpēc vēl vari paspēt ieplānot aizraujošu braucienu ar laivām pa kādu no Ogres novada upēm. Laivu nomas punktu kontaktus vari atrast VisitOgre mājas lapā, sadaļā Aktīvā atpūta, inventāra noma. Maršrutu vari izpētīt kartē, kur atzīmētas iekāpšanas/izkāpšanas un labiekārtotās piknika vietas, kā arī apskates objekti.