Ogre
3 oC

Piektdiena, 18. oktobris

Šodien vārda dienu svin
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rudens brīvlaiks Ogres novadā – Piedzīvojumi ģimenēm, bērniem un jauniešiem

Brīvlaika nedēļa ir lieliska iespēja izbaudīt Ogres novada piedāvātās aktivitātes bērniem un jauniešiem. No izzinošām ekskursijām un radošām darbnīcām līdz aktīvai atpūtai un dabas baudīšanai – šeit atradīsiet ko aizraujošu gan ģimenēm, gan draugu lokam. Ogres novads piedāvā piedzīvojumus ikvienam, apvienojot izklaidi ar izglītojošu un aktīvu atpūtu dabā.

Apmeklē kultūras pasākumus - noskaties multfilmu vai apmeklē muzikālu izrādi, dodies uz diskotēku:

  • Animācijas filma LEĢENDA PAR MAĢISKAJĀM BŪTNĒM Ogrē - 20.oktobrī plkst. 11.00, Ogres Kultūras centrā. Biļetes 5 eiro, 4 eiro ar Ogres novadnieka karti/lietotni.
  • Animācijas filma “Meitene dzinējsuns” Lēdmanē - 25. oktobrī plkst. 18.00 Lēdmanes Tautas namā. Biļetes cena: 3 eiro
  • Muzikālā izrāde "Ķepu patruļas jaunā misija" Lielvārdē  - 22.oktobrī plkst. 18.00 Lielvārdes Kultūras namā. Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv
  • DISKOTĒKA bērniem un jauniešiem Lauberē - 26.oktobrī plkst. 18.00 Lauberes Kultūras namā. Ņemiet līdzi nelielu cienastu. Būs vietas pie galdiņiem. Ieeja brīva.

Izzinošas un radošas aktivitātes:

       

28. oktobrī  bibliotēkas konferenču zālē no plkst. 11.00 līdz 16.00 aicinām apmeklēt starptautisko fotogrāfijas simpoziju “Egona Spura ceļš”. Simpozija laikā notiks foto kluba “Ogre” biedru gadskārtējā izstāde. Jaunajiem un topošajiem fotogrāfiem šī būs lieliska iespēja satikties ar vairāk kā simts fotogrāfu no Latvijas un kaimiņvalstīm.

“Egona Spura ceļš”  ir vienīgais šāda veida notikums Latvijā, kas bez pārtraukuma notiks jau 15. gadu. Tā nosaukumā ir ilggadējā Ogres foto kluba mākslinieciskā vadītāja Egona Spura vārds, kura fotogrāfiju cikls ir vienīgas darbs fotogrāfijā, kas ir iekļauts Latvijas Kultūras kanonā

  • Ogres Valsts ģimnāzija un Sporta arēna “Ogre” - Apmeklē ģimnāzijas un sporta arēnas ēkas virtuālajās tūrēs un piesakies uz ekskursiju klātienē.
  • Suntažu observatorija - Vērosiet zvaigznes teleskopā un uzzināsi, kas ir astronomija. Ieteicams aktivitāti pieteikt dienas tumšajā laikā.
  • Radošās darbnīcas – Radiet kopā ar ģimeni – no sveču liešanas līdz piparkūku cepšanai, no garšvielu maisījuma tapšanas līdz māla trauku veidošanai, piedzīvojums, kas patiks visiem un paliks atmiņā!

              

Dabas piedzīvojumi un aktīvā atpūta:

  • Ogres Zilie kalni – Uzkāp skatu tornī un izbaudi elpu aizraujošus skatus, ko papildina dabas takas un piknika vietas.
  • Dullā Daukas taka – Izpētiet Imanta Ziedoņa radīto pasauli un atklājiet, ko nozīmē būt "dullam" ceļotājam.
  • Ķeguma dabas taka – Pastaigājieties gar Daugavu un atklājiet, kā Ķeguma HES ražo videi draudzīgu enerģiju. Uztaisiet fotosesiju skatu platformā.
  • Izjādes ar zirgiem – Izbaudiet dabas mieru zirga mugurā, dodoties cauri gleznainām ainavām un meža takām.
  • Suņu pajūgs – Jūsu ģimenes adrenalīna deva – neaizmirstams brauciens suņu pajūgā Ogres Zilo kalnu apvidū!

    

Sporta un spēļu aktivitātes:

         

Mazajiem piedzīvojumu mīļotājiem:

Lai garantētu sev un ģimenei neaizmirstamu laiku Ogres novadā, ieteicams iepriekš rezervēt apmeklējumus un plānotās aktivitātes. Kad jau esat ceļā uz Ogri, droši nāciet ciemos uz Tūrisma informācijas centru Brīvības ielā 18 – mēs jums palīdzēsim atrast visu nepieciešamo un sniegsim precīzu informāciju par vietām, ko vēlaties apmeklēt.

  

Mobilā aplikācija "Ogres novadnieks" 

Mobilajā aplikācijā "Ogres novadnieks" pieejams BEZMAKSAS audiogids ar 179 stāstiem par Ogres novada interesantākajām vietām, vēsturiskajiem notikumiem un personībām. Audiogida stāstus ierunājis Nacionālā teātra aktieris Jēkabs Reinis.

 

Darba laiks: P.-P. plkst. 10.00 - 17.00; S. 11.00-16.00
Ogres novada Tūrisma informācijas centrs

Brīvības iela 18,Ogre
Tālr.: 65071883; 29491685