Ogre
10 oC

Trešdiena, 23. oktobris

Šodien vārda dienu svin
Daina, Dainida, Dainis

SIA RĪGAS MEŽI vides izglītības centrā “EkVidO” atklās orientēšanās poligonu

SIA “Rīgas Meži” vides izglītības centrā “EkVidO” atklās Ogres novadā pirmo digitālo orientēšanās poligonu, kuru uzņēmums izveidojis sadarbībā ar  Latvijas Orientēšanās federāciju. Tas būs pieejams bez maksas un piemērots visdažādākajām auditorijām – gan ģimenēm ar bērniem, gan jauniešiem un pieaugušajiem, gan orientēšanās sporta profesionāļiem. Poligonā ir trīs dažādas distances, kuru garumi ir no viena līdz četrarpus kilometriem.

Līdz ar poligona atklāšanu katru darba dienu ikviens apmeklētājs var pastaigājoties, izskrienot vai nūjojot  iepazīt vides izglītības centra teritoriju. Jaunizveidotās orientēšanās trases dos iespēju labāk iepazīt mūsu dabu, turklāt  kontrolpunktos varēs atrast arī kādu īpašu dabas elementu.

Orientēšanās poligona oficiālais atklāšanas pasākums plānots ceturtdien, 2024. gada 24. oktobrī plkst. 15.00. Tajā piedalīsies “Rīgas mežu”, Ogres pašvaldības un Latvijas Orientēšanās federācijas pārstāvji. Poligona atvēršanas pasākums tiks organizēts sacensību formātā. Katras distances pirmo trīs vietu ieguvēji saņems vērtīgas un izzinošas balvas. Publicitātes nolūkos poligona atvēršanas laikā filmēs un fotografēs.

Orientēšanās poligona starts ir vides izglītības centrā “EkVidO”, netālu no biroja ēkas. Birojā būs pieejamas arī trašu kartes, kā arī informācija, kā reģistrēties distancei un kontrolpunktos, lietojot mobilā tālruņa aplikāciju.

Dodoties kādā no orientēšanās poligona distancēm, nepieciešams:

  • telefonā lejuplādēt aplikāciju “QREvented”;
  • iepriekš izdrukāta vai telefonā lejupielādēta izvēlētās distances karte. Atklāšanas pasākumā karte būs pieejama uz vietas; pēc atklāšanas ikdienā gan karti, gan sīkāku informāciju par poligonu lūgums meklēt: https://rigasmezi.lv/ekvido; tāpat kartes būs pieejamas pie EkVidO darbiniekiem;
  • var noderēt arī kompass.

Tāpat “Rīgas meži” aicina izmantot arī pirms pāris gadiem kultūras un atpūtas parkā “Mežaparks” atklāto orientēšanās poligonu. Vairāk informācijas: https://rigasmezi.lv/mezaparks/orientesanas-poligons

“Rīgas meži” atgādina: “Ko mežā ienes, to no meža iznes!” #TīriRīgasMeži

 

 

Par SIA “Rīgas Meži” vides izglītības centru “EkVidO”

“Rīgas mežu” vides izglītības programma “EkVidO” piedāvā aizraujošas un izzinošas aktivitātes visu vecumu apmeklētājiem. Programmas ietvaros pieejamas gan mācību ekskursijas uzņēmuma mežos, gan pastaigas Rīgas parkos un dārzos, kā arī meža stādīšanas un putnu būrīšu meistarošanas talkas. Vairāk informācijas par piedāvātajām aktivitātēm var atrast: www.rigasmezi.lv/ekvido.

Par SIA “Rīgas meži”

“Rīgas meži” ir 2008. gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas rūpējas par apm. 63 tūkst. ha mežiem, 453 ha Rīgas parkiem un apstādījumiem, kā arī par 367 ha kultūras un atpūtas parku “Mežaparks” un par šo teritoriju ilgtspējīgu attīstību, bioloģisko daudzveidību un pieejamību sabiedrībai.

Uzņēmumā ir Juglas, Katrīnas, Rīgas un Tīreļu mežniecības, kā arī kokaudzētava “Norupe”. Uzņēmumam ir vides izglītības centrs un programma “EkVidO” jeb “EKOLOĢIJA. VIDE. GAISS”.

Uzņēmuma objekti un teritorijas atrodas Rīgas un Jūrmalas pilsētu, kā arī Ādažu, Ķekavas, Limbažu, Mārupes, Ogres, Olaines, Ropažu, Salaspils un Siguldas novadu teritorijās.

“Rīgas meži” ievēro labas korporatīvās pārvaldības principus. Uzņēmums  ieguvis starptautiskus sertifikātus, kas apliecina videi draudzīgu, ekonomiski pamatotu, sociāli atbildīgu un ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu.

 

Papildinformācijai:

Ieva Geistere

SIA “Rīgas meži”, Stratēģiskās komunikācijas un sabiedrisko attiecību daļa

29215857, Ieva.Geistere@rigasmezi.lv

www.rigasmezi.lv

https://www.facebook.com/RigasMezi

https://www.facebook.com/EkVidO

https://www.facebook.com/RigasDarziParki