Lekciju vakari Ogres Vēstures un mākslas muzejā
Svinot Ogres jubileju, tās dzimšanas dienas mēnesī Ogres Vēstures un mākslas muzejs aizsāk lekciju vakaru ciklu. Lekcijas norisināsies reizi mēnesī ceturtdienās.
Gan mode, gan ēdiens veido mūsu identitāti. Tas norāda gan uz piederību noteiktām grupām, gan uz to, ka mums ir konkrētas tradīcijas. Ar apģērba un gastronomijas starpniecību var stāstīt par sociālo vēsturi, mantojumu, rosināt ieskatīties savas dzimtas vēsturē, interesēties par sava reģiona modi un virtuvi, kā arī saskatīt atšķirīgo dažādu laikmetu ikdienā un vērtību sistēmā.
Ēdiena kultūras pētniece, Dr.art. Astra Spalvēna, LU Humanitāro zinātņu fakultātes vadošā pētniece divās lekcijās aizvedīs negaidītiem faktiem un atskārsmēm piepildītā ceļojumā Latvijas gastronomijas pēdējā simtgadē. Aizraujošajā stāstījumā būs iespēja uzzināt, ko ēda vai gribēja ēst mūsu priekšteči, kas veidoja un ietekmēja to, ko dēvējam par Latvijas nacionālo virtuvi. Vai nacionālais ēdiens ir karbonāde ar majonēzes rūtiņām vai varbūt zirņi ar speķi?
21. aprīlis, plkst. 18.00 Latviešu virtuve 20. gadsimta sākumā
5. maijs, plkst. 18.00 Latvijas nacionālās virtuves veidošanās
Lektore: Astra Spalvēna
Informāciju sagatavoja
Ogres Vēstures un mākslas muzejs