Ogre
18 oC

Sestdiena, 27. jūlijs

Šodien vārda dienu svin
Marta, Dita

Deju studijas TEIXMA DANCE izrāde “DIENA PĒC RĪTDIENAS”, Ogres novada Kultūras centrā

3. aprīlī plkst. 19.00 Ogres novada Kultūras centrā pirmizrādi piedzīvos jauna deju studijas TEIXMA DANCE izrāde “DIENA PĒC RĪTDIENAS”. Izrādē tiks apskatītas tādas jauniešiem un sabiedrībai aktuālas tēmas kā – mobings, ņirgāšanās, sociālie tīkli, robotizācija u.c.

TEIXMA DANCE dejo vairāk kā 200 dejotāju, tai skaitā arī divās filiālēs Ikšķilē un Lielvārdē.
Studijas pasniedzējas novēro, ka šis laikmets ļoti ietekmē bērnus un jauniešus, ir ļoti grūti noturēt bērnu uzmanību, ir grūti panākt, lai bērni savā starpā būtu draudzīgi – Teiksma Ziemele TEIXMA DANCE studijas vadītāja atzīmē, ka strādāt 5 gadus atpakaļ ir bijis pavisam citādāk nekā tagad: “Šī nepārtrauktā ņirgāšanās, mobings, salīdzināšana, atkarība no viedierīcēm ir milzīga problēma! Jauniešu starpā valda liela konkurence un sāncensība, protams, mēs savā studijā darām visu, lai dalībnieki justos ērti un novērtēti, jāsaka, ka bērniem vislielākais atbalsts ir vecāki – mēs uzskatām, ja jau bērns ir atnācis uz treniņu, tad tas ir daudz.. Diemžēl ir ļoti liela daļa bērnu, kas nenodarbojas ne ar ko – un tas ir pats bēdīgākais, ja ir lērums brīva laika un pieejama viedierīce ar mobilajiem datiem, var teikt – bērns ir pazudis.. Mēs kā studija sakām lielu paldies visiem vecākiem, kas domā par saviem bērniem, kas rūpējās un nodarbina bērnus ar pulciņiem.

Šajā izrādē nokļūsim digitālajā laikmetā, kad sociālie tīkli un modernās tehnoloģijas mūs ir pilnībā pārņēmušas. Sociālo mediju vide un tās pieejamība 24h / 7 dienas nedēļā. Bērnu un jauniešu apmātība ar telefonu. Mobings skolā un tā turpinājums sociālo tīklu vidē. Ir jāieskatās acīs! Ņirgāties – nav stilīgi. Mūžīgi aizņemtie pieaugušie; cilvēces kontrole. Roboti un datori, viedierīces un viedās mājas – mums pat ir mākslīgais intelekts! Kas būs tālāk? Kas notiks, kad tā visa vairs nebūs? Kas notiks, kad tas viss beigsies? Diena bez telefona – bez interneta. Mēs domājam, ka cilvēki atgriezīsies pie dabas – cilvēki būs ar cilvēku.

Dzīvē, kad cilvēki aizvien vairāk iesaistās digitālajā pasaulē, mēs aizmirstam par dabas bagātībām, kas sniedz spēju dzīvot. Cilvēkam ir jāsaprot, ka viņa dzīve ir saistīta ar dabu kā ar dzīvotspējas avotu.

Biļetes uz izrādi iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī www.bilesuparadize.lv.

Apmeklētājus aicinām izvērtēt mazāko skatītāju gatavību būt izrādē – iesakām izrādi apmeklēt no 6 gadu vecuma, kad bērns spēj noturēt uzmanību un ar cieņu izturēties pret uz skatuves esošajiem māksliniekiem (izrādes laikā būs, brīži, kad zālē nepieciešams pilnīgs klusums).

 

Izrādes DIENA PĒC RĪTDIENAS
Scenārijs – Teiksma Ziemele, Alīna Cvetkova
Horeogrāfi – Teiksma Ziemele,Alīna Cvetkova, Elīna Jeļeckiha

Vairāk informācijas:
TEIXMA DANCE vadītāja
Teiksma Ziemele
tel. 23071100
teixma@teixma.lv
https://www.teixma.lv/