Ogre
11 oC

Trešdiena, 23. oktobris

Šodien vārda dienu svin
Daina, Dainida, Dainis

26. oktobrī Ogrē notiks starptautisks fotogrāfijas simpozijs

 26.oktobrī plkst. 11.00. Ogrē notiks starptautisks fotogrāfijas simpozijs “Egona Spura ceļš”. Pasākumā par savu darbu stāstīs fotogrāfi Klaudija Heinermane (Nīderlande), Ikuru Kuvajima (Japāna), Jānis Deinats (Latvija) un Aivars Slišāns (Latvija). Simpozijs ir vienīgais fotogrāfijas pasākumus, kas ir veltīts Latvijas fotogrāfa atcerei. Egons Spuris (1931-1990) ir izcils fotogrāfs, kura darbi ir iekļauti Latvijas Kultūras kanonā. Simpozijs iepazīstina ar Latvijas un pasaules autoriem un fotogrāfijas projektiem. Tas notiek jau 15 gadus. Pasākums norisināsies jaunajā Ogres Centrālajā bibliotēkā, kas ir lielākā pasīvā publiskā koka ēka Latvijā un ir saņēmusi atzinību arhitektūras konkursos.

Klaudijas Heinermanes (Nīderlande) uzmanība galvenokārt ir veltīta ilgtermiņa dokumentāliem projektiem un mūsdienu vēstures problēmām, kā arī genocīdam un kara sekām. Kopš 2011. gada viņa ir strādājusi Baltijas valstīs pie ilgtermiņa dokumentālajiem projektiem, tajā skaitā par pretošanās kustību un Sibīrijas izsūtījumu.

Ikuru Kuvajima (Japāna) ir mākslinieks un fotogrāfs, dzimis Japānā, izglītību ieguvis ASV universitātē, bet kopš 2007. gada dzīvo un strādā dažādās Austrumeiropas un Centrālāzijas valstīs. Viņa darbi pēta vēsturiskas un sociālas problēmas galvenokārt postpadomju valstīs, izmantojot fotogrāfiju, video, mākslas grāmatas un instalācijas. 2024.gadā viņš strādā Ogres Vēstures un mākslas muzeja radošajā rezidencē.

Jānis Deinats (Latvija) ir ieguvis aktiera izglītību, fotografē kopš 1989. gada. Pazīstams kā Latvijas kultūras, mākslas, biznesa un politikas redzamāko un nozīmīgāko cilvēku portretists. Vairāk nekā 20 gadus veido autorprojektus un personālizstādes. Jaunākā no tām – “Pirmā piecgade”- šobrīd notiek Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

Aivars Slišāns (Latvija) ir fotogrāfs, foto kluba “Ogre” biedrs. Piedalījies daudzās vietēja un starptautiska mēroga foto izstādēs. 2024.gada sākumā Ogres Vēstures un mākslas muzejā notika viņa un Māra Grosbaha izstāde “Apsolītā zeme”. Aivara Slišāna dokumentētās foto liecības tematiski skar traģiskus Latvijas vēstures aspektus.

Ieeja pasākumā bez maksas. To rīko foto klubs “Ogre” ar Ogres novada pašvaldības atbalstu.

 

                                                              

 

Dace Voitkeviča

Foto kluba “Ogre” vadītāja

t.29777323